Prima pagină | 12 decembrie 2017

Adevărul anunţă că restauraţia ajunge şi la impozitele auto. Un grup format din zeci de deputaţi, poziţionaţi pe întreg eşichierul politic, încearcă să modifice legea privind Codul Fiscal astfel încât impozitele datorate statului de proprietarii de maşini de teren, SUV-uri de lux şi limuzine cu motoare mari să se reducă cu până la 90 la sută. În schimb, impozitele datorate de românii care au maşini cu motoare până în 1.600 de centimetri cubi cresc cu aproximativ 50 la sută. Iniţiatorii susţin că scăderea nivelului impozitării pentru bolizi îi va convinge pe proprietari să nu mai apeleze la soluţia înmatriculării maşinilor în Bulgaria unde taxele sunt sensibil mai mici.

Jurnalul Naţional  scrie că finul premierului este expert în afaceri pe bani publici. Devenit prefect de Brăila peste noapte, George Adrian Paladi are la activ 25 de contracte cu statul, în special în domeniul construcțiilor metalice. Publicația amintește că, până să devină șef al guvernului, Mihai Tudose a fost deputat și președinte al PSD Brăila.

Potrivit României Libere, ne occidentalizăm. Un studiu arată că românii se implică în acţiuni de voluntariat, rolurile tradiţionale în familie au fost redefinite, vârstnicii sunt din ce în ce mai conectaţi la tehnologie, iar timpul liber a devenit foarte important. Totodată, românii se căsătoresc mai greu, se decid mai târziu să aibă copii şi aleg să lucreze în forme care îi fac să se simtă liberi.

Ziarul Financiar notează că fiecare român are în medie o avuţie netă de aproape 18.600 de euro, de circa şase mai mică decât un european din zona euro, în timp ce datoria pe persoană ajunge în România la circa 1.500 de euro, după cum arată datele BNR din Raportul asupra stabilităţii financiare 2017. Populaţia a ajuns în acest an la active de peste 1.700 de miliarde de lei (circa 370 mld. euro), din care cea mai mare ponderere vine activelor imobiliare.

De plâns, titrează Gazeta Sporturilor. România s-a oprit în optimile Mondialului de handbal femnin, fiind eliminată de Cehia, o adversară modestă, care s-a impus la un singur gol diferenţă, marcat în ultima secundă de joc. Cristina Neagu a jucat de una singură, a marcat de 13 ori pentru naţională, dar a părăsit turneul final în lacrimi. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS