Confidenţialitate

Prima pagină | 12 aprilie 2019

Adevărul relatează că poliţistul condamnat să îi plătească despăgubiri unui hoţ l-a fotografiat pe acesta într-o ipostază umilitoare. Imaginea îl surprinde pe Iulian Morariu, individul capturat de agentul Alexandru Mălăncuş, aşezat pe podea şi legat cu o curea de gât şi mâinile la spate. Avocatul a convins instanţa că maniera în care a acţionat poliţistul este inacceptabilă. Sentinţa a provocat revoltă şi indignare, însă au fost şi voci care l-au criticat pe omul legii, care a ales să se fotografieze lângă hoţ.

Jurnalul Naţional consemnează că România este a treia piață neagră din Uniunea Europeană. Contrabanda și produsele contrafăcute aduc pagube anuale estimate la 1,64 miliarde de euro în 13 sectoare de activitate și provoacă pierderea a 25.294 de locuri de muncă – arată raportul pe 2018 al Biroului UE pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO). Cele mai falsificate produse care ajung în România sunt medicamentele, textilele, cosmeticele și accesoriile pentru smartphone. „Cei mai tentați să cumpere astfel de produse sunt tinerii între 18-35 de ani, ceea ce este foarte grav, întrucât este vârsta la care își formează comportamentele de consumatori”, spune directorul general al Asociaţiei pentru combaterea traficului ilicit ACTIV.

Potrivit Ziarului Financiar, pentru prima dată în ultimii 18 ani, Bucureştiul a depăşit Ilfovul în materie de locuințe construite şi recepţionate, după cum indică datele Institutului Naţional de Statistică. Avansul a fost în 2018 de 54%.  În Bucureşti, chiar şi în ciuda traficului, accesul este mai facil datorită metroului, iar şcolile, spitalele sau alte zone de interes se află mai aproape.

Invincibil, titrează Gazeta Sporturilor. Publicația amintește că  Dan Petrescu nu a pierdut vreodată în fața echipei patronate de Gigi Becali în cei 10 ani în care a stat pe banca tehnică a 3 echipe. Confruntarea CFR Cluj – FCSB este programată duminică seara.