Confidenţialitate

Prima pagină, 11 septembrie 2015

Adevărul de weekend se întreabă ce urmează pentru România în criza imigranţilor. Zilnic, mii de persoane din Orientul Apropiat şi Africa ajung pe continentul european. Luni, miniştrii de Interne din spaţiul comunitar vor dezbate planul Comisiei Europene de distribuire a refugiaţilor. Alături de alte state estice, România respinge ideea cotelor obligatorii.

România trage de urechi Comisia Europeană, remarcă Evenimentul zilei. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că mandatul ministrului de Interne la reuniunea de săptămâna viitoare va fi de a respinge cotele obligatorii de imigranţă găzduiţi, pe care le consideră calculate într-un mod foarte birocratic. În această tabără se află majoritatea statelor din estul spaţiului comunitar.

Falimentul ASTRA goneşte giganţii internaţionali ai asigurărilor, potrivit României libere. După un an de administrare specială, compania are aproape 50.000 de dosare de daună deschise, iar numărul acestora creşte în ritm de 3.000-4.000 pe lună. România liberă notează şi că, de luna viitoare, vor beneficia de tratament revoluţionar doar pacienţii cu hepatită C în ultima fază. Rata de vindecare este de 98%, promit oficialii Ministerului Sănătăţii.

Revoltător, titrează Jurnalului naţional. Românii se vând pe bucăţi la piaţă. Sărăcia și disperarea fac din oameni niște mărfuri. Experimentul realizat de jurnaliștii publicației arată că, la nivel social, noi nu suntem foarte departe de lumea a treia. Totuși, când vine vorba de transplantul legal, pe listele de așteptare există 3.500 de români care speră la o șansă.

Potrivit Ziarului Financiar, Automobile Dacia, Rompetrol Rafinare, Petrotel Lukoil, Ford şi ArcelorMittal sunt cele mai mari companii din industria prelucrătoare din România în 2014. Alte 5 fabrici din industria componentelor auto completează tabloul. Primii 10 investitori străini din industria prelucrătoare au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 58 de miliarde de lei, primii 10 investitori români din acelaşi sector au avut afaceri de 5 miliarde de lei împreună în 2014.

Despre sportul cu epoleți scrie Gazeta sporturilor. Tot mai multe semne arată că politicul și serviciile și-au plantat oameni în federații. FFR, în special, și aproape toate sporturile, în general, au intrat în spirala alunecoasă a Puterii.