Confidenţialitate

Prima pagină, 11 octombrie 2016

Adevărul notează că majoritatea PSD-ALDE din Senat a adoptat ieri aşa-numita ordonanţă a plagiatorilor, în pofida obervaţiilor formulate de şeful statului. Titlurile de doctor vor fi emise şi retrase doar de universităţi, fără implicarea Ministerului Educaţiei, iar deţinătorii – inclusiv ai celor obţinute prin fraudă- vor putea renunţa de bunăvoie la acestea, fără niciun fel de sancţiuni. În condiţiile în care şcolile doctorale ale universităţilor nu au fost evaluate, fabricile de diplome vor putea funcţiona la turaţie maximă. Preşedintele Klaus Iohannis consideră că verificarea imparţială a acuzaţiilor de plagiat va avea de suferit.

România Liberă observă  un final stupefiant în ancheta care urma să ducă la găsirea contractului original încheiat de către statul român cu firma americană Bechtel. Documentul a rămas pierdut, iar dosarul penal a fost închis fără ca vreun vinovat de pierderea şi/sau distrugerea lui să fi fost identificat. Pentru cei 52 de kilometri de autostradă, România a plătit aproape un miliard şi jumătate de euro.

Jurnalul Naţional anunţă hopul final pentru darea în plată. Curtea Constituţională dezbate, astăzi, excepţiile ridicate de bănci în privinţa legii. Din cele 471 de dosare primite, 38 vor intra în judecată. În timp ce bancherii îşi calculează pierderile, datornicii aşteaptă verdictul final al judecătorilor. Aproape 4.000 de români au lăsat, până în acest moment, cheile caselor pe masa instituţiilor de credit.

Potrivit Ziarului Financiar, la 100 de gospodării sunt 145 de televizoare, 81 de maşini de spălat rufe, 75 de frigidere şi 70 de aspiratoare. Vânzările de televizoare au crescut cu 40% în 2016, cel mai bun ritm de la criză încoace. Cel mai semnificativ avans se înregistrează pe segmentul brandurilor de categorie C, sub care se produc în general modele ieftine.

Gazeta Sporturilor scrie că, la partida împotriva Kazahstanului, din această seară, selecţionerul Cristoph Daum ia în calcul să îl titularizeze pe Eric Bicfalvi, în locul revelaţiei Răzvan Marin, încercând să crească forţa fizică a echipei. Faţă de formula afişată contra Armeniei, Alin Toşca îl va substitui pe Iasmin Latovlevici, iar în atac apare Florin Andone pe poziţia lui Bogdan Stancu.