Prima pagină, 11 martie 2016

Programul “Cornul şi laptele” mută şcolile în spitale, după cum constată Adevărul. Şirul intoxicaţiilor în masă pare fără de capăt. În ultima săptămână, au fost înregistrate patru astfel de cazuri. Aproape 40 de copii au ajuns pe paturile spitalelor gălăţene. Autorităţile îşi dau cu stângul în dreptul, într-un şir nesfârşit de verdicte contradictorii.

România Liberă se întreabă cum poate fi reparată legislaţia privind interceptările. O serie de paragrafe din motivarea Curţii Constituţionale lasă deschisă posibilitatea implicării Serviciului Român de Informaţii, în anumite condiţii, în anchetele penale. O variantă ar fi revenirea la vechiul Cod de Procedură Penală, în vigoare până în februarie 2014, pe baza căruia s-au realizat interceptări în dosare. Vechiul act normativ nu prevedea explicit cine facea interceptările. CSAT a decis ulterior ca autoritatea în domeniu să fie SRI.

Potrivit Jurnalului Naţional, sectorul public va rămâne cel mai bun angajator şi în următorii ani. 3.231 de lei versus 2.636 de lei, aşa arată duelul salariului mediu brut în 2016, bugetari versus angajaţii la patron. Discrepanțele se vor menţine până în 2019, diferenţa fiind de aproape 600 de lei.

Ziarul Financiar observă că băncile mari au ajuns să plătească dobânzi chiar şi de 0,01% pentru un depozit în euro cu scadenţa la trei luni, în mare parte din cauza faptului că deponenţii mizează pe soliditatea instituţiei de credit. La polul opus, cele mai mici bănci din sistem plătesc bonificaţii mai „mari“, adică în jurul nivelului de 1% pe an. Este doar o chestiune de timp până când acestea vor păşi în teritoriul negativ.

Vai de capul lor, titrează Gazeta Sporturilor. Dinamoviştii au fost umiliţi la Chiajna în semifinalele Cupei Ligii. Toate cele 3 goluri ale gazdelor au fost marcate cu capul.