Prima pagină | 11 ianuarie 2019

Experţii în economie consultaţi de Adevărul arată că mărirea accelerată a salariilor în sistemul bugetar creează dezechilibre majore pe piaţa locurilor de muncă şi riscă să falimenteze numeroase afaceri private. Anul începe cu o creştere salarială cu 25% a lefurilor pe care pe care le primesc 7 din 10 angajaţi la stat. În plus, bugetarii vor primi tichete de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, precum şi alte beneficii: bonuri de masă, al 13-lea salariu, zile libere care se transformă în minivacanţe, diferite sporuri.

Potrivit Ziarului Financiar, degeaba bursa românească are cele mai ieftine acţiuni, dacă haosul politic sperie investitorii. Companii, cu sute de milioane de euro în bugete, care prin intermediul pieţei de capital i-ar putea transfera în economie şi i-ar modifica statutul de una dintre cele mai sărace din Europa, zic “pas” României. Potrivit specialistului Adrian Cojocar, “în aceste zile investitorii se uită mai puţin la rezultatele trecute şi mai mult la perspectivele de profit ale companiilor pe anul 2019, care sunt afectate grav de ordonanţa de urgenţă a guvernului referitoare la modificarea codului fiscal”.

Jurnalul Naţional constată că mâncarea bunicilor a ajuns un lux. Până nu demult, bătrânii își cultivau grădinile după metode naturale. Acum, substanțele chimice fac legea și mâncăm alimente periculoase, care ne îmbolnăvesc de cancer. Produsele bio costă cu 40% mai mult, iar 80% din producția eco ia calea exportului. Producătorii autohtoni sunt tot mai puțini, iar terenurile cultivate ecologic tot mai reduse. Între timp, românii cumpără alimente bio la prețuri de patru ori mai mari.

România Liberă trage linie după 125 de ani de construcţii de nave.  În șantierele navale autohtone sunt construite unele dintre cele mai sofisticate nave din lume. În cei peste o sută de ani de istorie, industria navală a conferit țării noastre standardul de important constructor de nave în Europa, în șantierele de la noi fiind construite nave care prin performanțele tehnice sunt unice în lume.

Sub titlul “Îmblânzitorul de stele”, Gazeta Sporturilor scrie că, deşi pare la început de drum în meseria de antrenor, Mihai Teja a pregătit, de-a lungul timpului, o pleiadă de vedete fotbalistice. Sub comanda actualului “principal” al FCSB s-au aflat nume precum Bogdan Lobonţ, Ştefam Radu, Ciprian Tătăruşanu, Sorin Ghionea, Lucian Goian, George Ogăraru, Marius Niculae, Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu, Cristian Ganea şi Dennis Şerban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS