Prima pagină, 11 ianuarie 2017

Jurnalul Naţional dezvăluie că, la Constanța, codul roşu nu a fost făcut public pentru că Prefectura nu a primit înscris înştiinţarea de la Centrul Meteorologic Dobrogea. Drumurile au fost curăţate cu lopata, pentru că utilajele erau fie prin şanţuri, fie lipseau. Bonus: ENEL nu a remediat avariile pentru că nu voia să se pună cu natura. În fine, CFR a oferit trenuri cu zăpadă în vagoanele îngheţate bocnă.

Adevărul notează că PSD face primul pas spre inculparea penală a tehnocraţilor. Ancheta comisiilor de buget-finanţe din Parlament privind „gaura“ de 10 miliarde de lei din buget oferă PSD cadrul instituţional de a-i trimite pe miniștrii Cabinetului Cioloș în faţa procurorilor. Acuzaţia? Ar fi oferit date inexacte Parlamentului, faptă incriminată prin Legea privind responsabilitatea ministerială.

Într-un interviu acordat României Libere, preşedintele Consiliului Fiscal explică misterul “găurii negre” din buget. Potrivit lui Ionuţ  Dumitru, nu au fost realizate veniturile la buget care ar fi trebuit sa provina din fondurile europene. Acest lucru nu înseamnă neapărat că am avut un deficit mai mare. Dimpotrivă, deficitul bugetar este mai mic decât ţinta asumată. Guvernarea PSD are nevoie de zece miliarde de lei pentru a se încadra în deficitul de 3%.

Potrivit Ziarului Financiar, producătorul de electrocasnice Arctic din Găeşti a primit un ajutor de stat în valoare de 162,5 milioane de lei pentru a ridica o a doua fabrică în România, unde va realiza maşini de spălat. Valoarea totală a proiectului este de 471 de milioane de lei, din care aproape 35% ajutor de stat. Este unul dintre cele patru proiecte de investiţii pentru care s-a aprobat ajutorul de stat în 2016. Noua fabrică  Arctic ar urma să creeze 480 de locuri de muncă. Banii pe care Arctic ar uma să îi investească vor veni din profitul companiei locale din ultimii ani, inclusiv 2014, potrivit datelor publice.

Gazeta Sporturilor a descoperit că Junior Morais a semnat, anul trecut, un adiţional la contractul cu Astra prin care a obţinut o mărire salarială. Prin respectivul act, campioana şi-a asigurat dreptul de a prelungi unilateral înţelegerea, care expiră la 30 iunie. Patronul Stelei se laudă că l-a acontat pe brazilian, dar şefii Astrei spun că un eventual transfer are nevoie de acordul lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS