Prima pagină, 11 decembrie

Evenimentul zilei anunță că Dan Andronic se retrage din activitatea publicistică și din cea de director al publicației până i se va lămuri în totalitate situația juridică. Patronul așteaptă să afle dacă va ajunge în arest alături de afaceristul Remus Truică în dosarul unor retrocedări ilegale. Procurorii anticorupție susțin că Dan Andronic a folosit cotidianul pentru a sprijini activitățile grupării infracționale.

Potrivit Adevărului de weekend, atentatele de la Paris i-au întors pe români împotriva refugiaţilor. Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP, la comanda ziarului, arată că, după atacurile teroriste, a crescut semnificativ, până la peste 3 sferturi, proporţia populaţiei care se opune primirii de migranţi. 23% dintre români cred că ţara noastră ar putea fi vizată de atentate teroriste ale jihadiştilor. 40% dintre respondenţi consideră că atacurile din octombrie de la Paris au fost din răzbunare, drept răspuns la raidurile coaliţiei internaţionale asupra ţintelor organizaţiei Stat Islamic.

România liberă scrie că Biblioteca Naţională funcţioneaza de aproape 4 ani fără avizele antiincendiu, după cum recunoaşte Ministerul Culturii. În sediul instituţiei, aflat în central Bucureştiului, statul a investit peste 120 de milioane de euro. Clădirea adăposteşte aproape 350.000 de documente şi cărţi vechi rare, din care 40.000 de manuscrise. De asemenea, peste 60.000 de persoane au abonamente la Biblioteca Naţională, conform ultimului raport anual de activitate.

Potrivit Jurnalului naţional, fenomenul migraţiei din România pare să se fi domolit, dar scăderea populaţiei continuă. Rata mortalităţii este în continuare mai mare decât cea a natalităţii. Procesul de îmbătrânire a populaţiei continuă, perspectivele pentru anul 2050 fiind dramatice.

Gazeta sporturilor ne anunţă că Gheorghe Gruia va fi înmormântat în Mexic, ţară care l-a adoptat în 1978. Dublu campion cu naţionala de handbal, uriaşul a fost singurul român declarat de o federaţia internaţională drept cel mai bun jucător din toate timpurile.