Confidenţialitate

Prima pagină, 10 noiembrie 2015

Într-un interviu pentru Adevărul, ministrul interimar al Sănătăţii a respins zvonurile din ultimele zile, potrivit cărora numărul de persoane decedate în urma tragediei din clubul Colectiv nu a fost făcut public de la început, pentru a nu induce panica în rândul populaţiei. Nicolae Bănicioiu a explicat că procesul de identificare a victimelor a fost unul greoi, întrucât mulţi dintre tineri erau aproape de nerecunoscut.

Jurnalul naţional observă că niciuna dintre anchetele penale nu îi vizează pe cei care dețin clădirea fostei fabric „Pionierul”. Patronii clubului aveau obligaţia ca, înainte de a subînchiria spaţiul, să obţină acordul scris al proprietarului, care trebuia să verifice dacă se îndeplineau toate condiţiile pentru organizarea de concerte.

Ziarul Financiar scrie că viceguvernatorul Liviu Voinea este propunerea PSD pentru postul de premier. Scos din sanctuarul BNR, economistul este aruncat în focurile guvernării. Tot câştigul macrostabilităţii din ultimii ani poate fi spulberat dacă incertitudinea politică se prelungeşte.

Klaus Iohannis blochează banii promişi de Victor Ponta oligarhilor de la Chişinău, notează România liberă. Şeful statului a retrimis în Parlamentul proiectul de lege privind ratificarea acordului de împrumut în valoare de 150 milioane de euro semnat, pe 7 octombrie, de guvernele român şi moldovean. Din raţiuni strategice, România nu mai poate finanţa necondiţionat Moldova, confruntată cu o nouă criză politică.

Steaua s-a întors în timp, potrivit Gazetei sporturilor. Din 2010 nu s-a mai întâmplat ca roş-albaştrii să aibă un singur jucător la naţională.