Prima pagină, 10 iunie

România liberă notează că, prin votul a 231 de deputați ai coaliţiei, ţara rămâne cu un premier urmărit penal pentru fapte de corupție, iar DNA este oprită să verifice dacă Victor Ponta s-a aflat sau nu, în ultimii trei ani, în conflict de interese. Situația, considerată „revoltătoare“ de oficiali europeni, tinde să se agraveze în următoarea perioadă, când vor fi urgentate toate proiectele legislative care țintesc justiția.

Evenimentul zilei îl citează pe şeful statului, în opinia căruia Victor Ponta a ales cea mai proastă variantă în scandalul ce îl are în centru. Klaus Iohannis a criticat calea premierului. La rândul lor, ambasadele pun la zid legislativului pentru scutul făcut în jurul lui Victor Ponta.

Observând că preşedintele şi premierul au intrta în faza coabitării silite, Adevărul ne propune o trecere în revistă a măsurilor pe care guvernul le-a introdus pentru ca mai apoi să renunţe la ele. În lipsa unei viziuni coerente privind reforma în economie, cabinetul a acţionat haotic. Impozitarea bacşişului, acciza suplimentară la carburanţi, electorata (rebotezată ulterior electoratata), la care se adaugă reglementarea defectuoasă a pieţelor agroalimentare, toate sunt mari gafe.

Jurnalul naţional remarcă subfinanţarea criminală pentru bolnavii de TBC. Pacienţii cerşesc bani peste hotare. Deficitul depăşeşte 47 de milioane de lei.

Cotidianul Puterea o numeşte pe Gabriela Szabo drept campioana încălcării propriilor angajamente. Ministrul Sporturilor a promis că vor fi introduse în Codul Fiscal măsuri pentru a ajuta acest domeniu, numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Legislaţia ambiguă a împiedicat antreprenoriatul în sportul românesc.

Potrivit Ziarul Financiar, Automobile Dacia este, pentru al doilea an consecutiv, cea mai mare companie din România. În top 20, se regăsesc 12 firme din energie, 4 din comerţ, iar bunurile de consum, industria şi telecomul au câte un reprezentant.

Vara bobocilor, titlul de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. Ieri a fost prima zi de antreor la Steaua pentru Mirel Rădoi. Cu ochii pe jucători şi cu gura pe principalul staff, cam aşa a arătat întâia şedinţă de pregătire.