Prima pagină, 10 iunie 2016

Gazeta Sporturilor amintește că 44 de ani au trecut de la ultima victorie a României în fața Franței pe terenul de fotbal. La 8 aprilie 1972, ai noștri au învins cu 2-0. Au înscris Anghel Iordănescu și Cornel Dinu.

Adevărul notează că România este fruntașă la mortalitatea prin atacuri cerebrale, fiind depășită în clasamentul european doar de Macedonia și Bulgaria. Alimentația procesată, stresul profesional, lipsa exercițiilor fizice, dar și a culturii medicale ne vulnerabilizează. În plus, sistemul medical autohton este mai puțin eficient ca în Vest.

România Liberă scrie despre lecţia solidarităţii pentru note mai bune. Elevi de gimnaziu, selectaţi din rândul celor cu performanţe la învăţătură, le dau o mâna de ajutor colegilor din clasele primare, cu note slabe. Pus în practică la Vaslui, proiectul este unic în România.

Jurnalul Naţional observă că partidele româneşti funcţionează mai mult ca o dictatură. Cei care au curajul să se revolte împotriva conducătorilor supremi sunt daţi afară pe uşa din dos, iar disidenţii sunt excluşi aproape în şuturi. Un lucru e clar: cine îndrăzneşte să vorbească plăteşte scump pentru cuvintele rostite.

Ziarul Financiar scrie că este pe cale de dispariţie una dintre ligile secrete de business. În trecut gladiatori ai comerţului cu energie, primii „băieţi deştepţi“ din domeniu au devenit nişte umbre. Hidroelectrica se pregăteşte să iasă din insolvenţă şi speră să se listeze cât mai repede pe bursă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS