Prima pagină, 10 iulie

România liberă publică schema prin care Lukoil scoate din ţară miliarde de euro. Primul pas era împrumutarea fictivă a subsidiarei de la Ploieşti de către compania-mamă. Apoi, capitalul era majorat, pentru ca în cele din urmă să se ramburseze aceste aşa-zise împrumuturi cu bani reali, care ajungeau în conturi din Marea Britanie şi Olanda. Sechestrul record de peste două mii de miliarde de euro pus pe bunuri şi conturi indică diminensiunile fraudei.

Adevărul observă licenţe şi note penale la Universitatea Efitmie Murgu din Reşiţa. Procurorii acuză mai mulţi profesori că vindeau lucrări în schimbul banilor. Unii dintre dascăli mergeau mai departe şi le solicitau favoruri sexuale studentelor.

Jurnalul naţional scrise că baronii şi primarii stau la rând pentru pensii speciale. Demnitarilor li s-au mărit lefurile. Premierul a anunțat, aseară, că măsura va fi amânată până la adoptarea noii legi a salarizării unitare în sistemul bugetar. Victor Ponta susține că nu și-ar fi dat acordul pe aceste majorări cât s-a aflat în concediu medical. Funcționărimea din Parlament ar urma să obțină și ea beneficii. În tot acest timp, o treime din pensionari trăiesc cu mai puţin de 740 de lei lunar.

Potrivit Ziarului Financiar, urmează cel mai fierbinte weekend pentru Grecia, dar şi pentru Europa. Atena este aşteptată cu propriul plan de austeritate dacă vrea să primească fonduri care să-i permit redeschiderea băncilor. În vreme ce se întreabă dacă au votat bine la referendum, opunându-se propunerilor avansate de creditorii externi, grecii cumpără maşini şi electrocasnice, de teamă să nu rămână cu banii în bănci. La Bucureşti, piaţa valutară şi cea bursieră au fost destul de liniştite.

Gazeta sporturilor a calculat la 28,5 milioane de euro valoarea actualul lot al Stelei, sub comanda lui Mirel Rădoi, faţă de 53,4 milioane, cât valora echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf. Ar fi o explicaţie pentru pierderea Supercupei în faţa ASA Târgu Mureş, o trupă în destrămare, al cărui lider a venit la meci de la plajă.