Prima pagină, 10 februarie 2016

Deputații juriști au adoptat Legea defăimării cu amenzi de până la 100.000 de lei, notează România Liberă. Inițiat de Liviu Dragnea, actul normativ are ca obiective prevenirea și sancționarea defăimării sociale, definite ca „fapta sau afirmația prin care o persoană este pusă în situație de inferioritate pe temeiul apartenenței sale la un grup social“. Liberalii au votat împotriva acestei legi, argumentând că reprezintă „un pumn în gură dat ziariștilor“.

Adevărul observă că Liviu Dragnea s-a descotorosit din conducerea centrală a PSD de cel din urmă apropiat al lui Victor Ponta. Rovana Plumb a fost înlocuită, ieri, de la şefia Consiliului Naţional. Preluată de Mihai Fifor, poziţia este a treia ca importanţă în ierarhia de partid.

Aprope 800.000 de pacienți cu afecțiuni cronice ar putea să rămână fără tratament, avertizează Jurnalul Naţional. Sute de medicamente esenţiale pentru 10 arii terapeutice vor fi scoase de pe piaţa autohtonă nCei mai afectaţi vor fi pacienţii cu boli cardiovasculare, neurologice, dar şi cei cu anumite tipuri de cancer.

Cotidianul Puterea scrie că ROMATSA, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, are cele mai “babane” salarii pentru o instituţie de stat, ajungând – în medie – la câteva mii de euro lunar.  ROMATSA şi-a stabilit pentru acest an cheltuieli cu salariile de aproape 400 de milioane de lei. Pentru fiecare salariat, s-au alocat aproape 260.000 lei, adică 58.000 de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, BNR nu ştie cum să oprească intrările de capital, iar piaţa bancară înoată într-un ocean de lei care nu se duc în economie. Guvernatorul Mugur Isărescu spune că va fi un an tumultuos, dar România este încă departe de valul turbulenţelor externe.

Gazeta Sporturilor scrie că antrenorul Astrei va fi audiat la Comisia de Disciplină a Federație de Fotbal. Marius Șumudică ar avea cont online la una dintre casele de pariuri, lucru interzis de regulamentul FRF.