Prima pagină, 10 februarie 2017

Pericolul ordonanţei 13 se mută în Parlament, atrage atenţia ziarul Adevărul. Curtea Constituţională a refuzat să judece ordonanţa 13, cea care a scos lumea în stradă. CCR a invocat că documentul prin care guvernul a încercat să modifice legislaţia penală a fost, între timp, abrogat. Decizia finală le va aparţine, aşadar, aleşilor, care pot respinge definitiv ordonanţa sau o pot repune în vigoare. Cu alte cuvinte, mingea este, din nou, în terenul PSD.

România Liberă observă că PSD ţine SRI sub presiune. Social-democraţii cheamă conducerea Serviciului Român de Informaţii la audieri, în Parlament, cu o frecvenţă şi o insistenţă nemaiîntâlnite. Liviu Dragnea încearcă astfel să extindă influenţa partidului său şi asupra instituţiei conduse de Eduard Hellvig, care este din tabăra preşedintelui Klaus Iohannis.

Jurnalul Naţional dezvăluie că Primăria Cluj a cheltuit zeci de milioane de euro, în ultimii șapte ani, pe locuri de joacă pentru copii, dar și pentru aparate de fitness în aer liber. Furnizorul preferat este o firmă la care lucrează soţul unei angajate a municipalităţii. Cel mai recent contract, de un milion şi jumătate de euro, a fost încheiat acum două zile.

Din Ziarul Financiar aflăm că salariul mediu net pe economie a trecut, în decembrie, pragul de 500 de euro. Avansul a fost de peste 8% faţă de noiembrie. Ritmul  de creştere a depăşit 11% faţă de decembrie 2015. Economiştii cred că tendinţa se va menţine, cu influenţe pozitive asupra consumului, care – de altfel – ar urma să fie, şi anul acesta, principalul motor al creşterii economice.

Gazeta Sporturilor scrie că afaceristul Ionuţ Negoiţă ar fi înstrăinat un teren valoros înainte de intrarea în insolvenţă a clubului Dinamo, ferindu-l astfel de ochii creditorilor. Poliţia Economică cercetează reorganizarea echipei bucureştene, existând suspiciunea unui prejudiciu de peste 4 milion de euro. Dinamo riscă falimentul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS