Prima pagină, 10 decembrie

Adevărul consemnează declarația facută în fața Instanței Supreme de cel supranumit ‘creierul afacerii Microsoft’. Claudiu Florică, fostul șef al Fujistu Siemens Computers România, a recunoscut o șpagă de 16 milioane  de euro dată unor oficiali, considerand rezonabilă valoarea acesteia în schimbul licențelor Microsoft. Potrivit lui, fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu n-a fost niciodată interesat de detaliile tehnice, discuțiile fiind purtate stric pe marginea banilor.

România liberă se întreabă unde a dispărut partidul care visa la un milion de membri. Gabriel Oprea, președintele UNPR, lipsește cu desăvârșire din spațiul public de o lună. Formațiunea ‘domnului general’ nu mai are nimic de oferit.

Jurnalul național observă că, în Camera Deputaților, votul este pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă. Liberalul Ioan Oltean a fost lăsat fără imunitate. Colegul său de partid Cătălin Teodorescu a scăpat de arest, deși ambii sunt anchetați în același dosar de restituiri ilegale, în care prejudiciul este de mai multe milioane de euro.

Potrivit unui studiu citat de Ziarul Financiar, peste jumătate dintre studenți vor sa muncească mai întâi în România. Investițiile și salariile mai bune încep să oprească exodul tinerilor în străinătate, care preferă să aibă primul job în regiunea în care locuiesc.

Gazeta sporturilor anunţă moartea ”tunarului” de pe semicerc. Gheorghe Gruia, unul dintre cei mai mari handbalişti ai României, s-a stins aseară, la vârsta de 75 de ani, în Mexic. A fost dublu campion mondial şi medaliat cu bronz olimpic în 1972.