Prima pagină | 10 aprilie 2019

România Liberă analizează soliditatea relaţiei la vârful PSD. Premierul Viorica Dancilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au fost criticaţi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru refuzul de a adopta ordonanţele de urgenţă referitoare la domeniul justiţiei. Ministrul Justiţiei este, de mai multă vreme, o ţintă a liderului PSD. Criticile la adresa premierului sunt, totuşi, o noutate. Viorica Dancilă şi Tudorel Toader au avut, marți, o întrevedere la Palatul Victoria. La final, ministrul a susţinut că nu a fost abordat subiectul demisiei sale din Guvern.

Adevărul notează că traficul de cocaină pe Marea Neagră n-ar fi fost posibil fără o breşă în sistemul de securitate maritimă de care România beneficiază ca graniţă a Uniunii Europene, după cum se arată convinşi oamenii care trăiesc de-o viaţă în Delta Dunării. Potrivit surselor ziarului, marfa de contrabandă ajunge în România adusă de vapoare străine, care opresc în largul mării. Traficanţii merg în larg cu bărcile rapide, adună din apă pachetele aruncate de pe navă şi revin la ţărm, de unde le urcă în alte vehicule, iar marfa părăseşte Delta Dunării pe uscat.

Jurnalul Naţional scrie despre cele mai profitabile firme din România. Foamea de bani declanșează avalanșa dividendelor pe Bursă. Trei companii de stat și o singură multinațională în clasamentul care îi face pe acționari fericiți. Turbomecanica este liderul randamentelor.

Guardiola, învins! titrează Gazeta Sporturilor. Manchester City a pierdut, marți seară, turul sferturilor din Liga Campionilor, scor 0-1, în fața Tottenham. În cealaltă confruntare, Liverpool s-a impus în fața FC Porto cu 2-0.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS