Prima pagină, 10 aprilie 2017

Potrivit Jurnalului Naţional, marfarul prăbușit de pe un pod, în Hunedoara, readuce în dezbatere problemele de la CFR Infrastructură. Incidentele sunt din ce în ce mai dese, la fel ca întârzierile trenurilor și grevele spontane ale angajaților, care declară că trebuie să vină cu piese de schimb de acasă. Chiar și aşa, CFR a cumpărat anul trecut cel mai scump tren din istoria companiei, cu nouă milioane de euro, care atinge o viteză imposibilă pentru România, anume 200 de km/h.

Dezincriminariada, titrează Adevărul. Noul Parlament îşi începe mandatul cu o avalanşă de iniţiative legislative menite să dezincrimineze fapte penale din cele mai variate domenii: de la Codul Penal, la legea societăţilor comerciale, de la legislaţia privind finanţarea partidelor la cea referitoare la integritatea funcţiei publice. Proiectele de legi i-ar avantaja pe aleşi, partidele lor sau clientela care ocupă funcţii în administraţia publică.

România Liberă scrie despre baronii Salvării. Cristian Grasu este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Alis Grasu este şefa Serviciului de Ambulanţă a Bucureşti-Ilfov. Amândoi sunt fondatorii unei asociaţii sponsorizate de firme care au contracte cu Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

Ziarul Financiar scrie despre cel mai bine plătite joburi fără facultate. Controlorul de trafic aerian câştigă între 20.000 şi 30.000 de lei, potrivit unui raport al companiei de externalizare a serviciilor de resurse umane Smartree. În topul meseriilor care nu necesită o diplomă de licenţă se află cele de controlor de trafic aerian, sudor argon, macaragiu, alpinist utilitar, grefier sau somelier.

Gazeta Sporturilor observă că atunci când Denis Alibec nu este în formă, Harlem Gnohéré devine responsabil cu golurile roş-albaştrilor. Finanţatorul Gigi Becali se felicită că a dat 4 milioane de euro pe cuplul de atacanţi care a decis toate cele 4 victorii ale FCSB din play-off. Rivalele la titlu par extenuate. Ieri, nici FC Viitorul, nici CFR Cluj n-au reuşit să înscrie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS