Prima pagină, 1 octombrie

Adevărul ne anunţă că muntenii sunt cei mai fericiţi români. Un studiu realizat de specialişti clujeni arată că nu există diferenţe semnificative între Transilvania, Ţara Românescă şi Moldova în ceea ce priveşte munca, încrederea în oameni sau mândria naţională. Totuşi, cercetarea spulberă câteva mituri. De exemplu, bănăţenii şi oltenii nu consideră munca importantă.

România liberă observă, într-o analiză, că cei mai mulţi dintre miniştrii guvernului Ponta au studiat la universităţi mai slab cotate decât omologii lor din statele comunitare. Emblematic este cazul lui Eugen Teodorovici, şeful de la Finanţe, care nu a urmat vreun curs la o universitate din primele 800 la nivel mondial.

Evenimentul zilei scrie despre dramele copiilor sclavi şi trage, totodată, un semnal de alarmă. Peste 12.000 de minori au fost abuzaţi sexual şi exploataţi într-un singur an. Sărăcia este, probabil, cea mai grea “boală” a societății în care trăim, adaugă publicația.

BNR a pus cruce adoptării euro, potrivit Ziarului Financiar. Guvernatorul Mugur Isărescu este de părere că anul 2019 nu mai este o ţintă fezabilă pentru trecerea la moneda unică europeană. România, adaugă acesta, nu a reuşit să adopte o foiae de parcurs clară.

Gazeta sporturilor se întrebă, pe prima pagină, dacă FCSB înseamă Steaua? Dilema momentului împarte gloriile roş-albastre în două tabere.