Prima pagină | 1 noiembrie 2018

Adevărul consemnează că noua taxă auto de poluare este aproape gata şi, de anul viitor, aceasta va fi stabilită în funcţie de unele elemente variabile, de la maşină la maşină. Concret, aceasta se va calcula după o formulă care va conţine  capacitatea cilindrică, norma de poluare şi emisiile efective de dioxod de carbon ale maşinii, variabile luate în calcul pentru taxele asemănătoare şi de unele ţări occidentale. Din formula de calcul va face parte şi venitul mediu la nivel naţional.

România Liberă consideră că respingerea moțiunii împotriva ministrului Justiţiei nu echivalează cu supraviețuirea lui Tudorel Toader în Guvern. După votul de ieri din Camera Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că remanierea executivului nu poate decisă de Opoziție prin moțiuni, ci va fi discutată în Comitetul Executiv al partidului. Deocamdată, însă, data ședinței nu a fost stabilită tocmai pentru că PSD și ALDE nu au ajuns la un acord privind situația lui Tudorel Toader. Pe un ton răspicat, deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu i-a cerut, ieri, ministrului să adopte o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

Jurnalul Naţional scrie că ghidul de Delta Dunării a ajuns o “specie” pe cale de dispariție. Doar două persoane mai activează acum în toată rezervația. La Tulcea, nu s-au mai organizat cursuri pentru ghizi de ani de zile. Eventualii amatori trebuie să se mute un an la București sau la Constanța. Proiecte europene nu se pot face pentru că impun grupuri-țintă imposibil de format.

Potrivit Ziarului Financiar, judeţul Braşov este, cu mai mult de un milion de turişti anual, a doua destinaţie turistică din România, după Capitală. În Poiana Braşov, una dintre cele mai căutate staţiuni montane pe perioada iernii, funcţionau anul trecut 22 de companii hoteliere, cu afaceri totale de doar puţin peste 90 de milioane de lei.

Lotul Dinamo este nemulţumit de antrenorul Mircea Rednic, observă Gazeta Sporturilor. De când s-a întors în Şoseaua Ştefan cel Mare, tehnicianul i-a criticat pe jucători şi a vorbit doar despre transferurile pe care le va face. În trecutul apropiat, Vasile Miriuţă şi Florin Bratu au pierdut vestiarul în mod similar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS