Prima pagină, 1 aprilie 2016

Adevărul dezvăluie cum și-a păstrat imunitatea Sebastian Ghiţă. Deputatul a fost reclamat la Direcţia Anticorupţie de un coleg din PSD, potrivit căruia mai mulţi aleşi ar fi fost şantajaţi să voteze împotriva acţiunii procurorilor anticorupţie. DNA a stabilit o cauţiune record în cazul lui Sebatian Ghiţă, de 13 milioane de euro.

România Liberă observă că sunt resuscitate pensiile speciale pentru baronii locali. Deputaţii din Comisia juridică au dat un raport favorabil unui nou text de lege pe această temă. În ianuarie, precedentul era declarat neconstituţional. Magistraţii CCR constatau atunci încălcarea prevederilor referitoare la egalitatea în drepturi a cetăţenilor, precum şi a celor care interzic aprobări de cheltuieli bugetare fără stabilirea sursei de finanţare.

Trăim în ţara primarilor penali, concluzionează Jurnalul Naţional. Odată cu problemele Olguţei Vasilescu, Craiova a intrat pe harta marilor oraşe ale ţării în care primarii au fost răpuşi de dosare. Bucureştiul conduce de departe, cu cinci primari din şapte săltaţi de procurori, însă peisajul este acelaşi în toată ţara. Primarii aleşi acum patru ani fie şi-au pierdut mandatele, fie sunt cercetaţi penal în dosarele DNA.

Potrivit Ziarului Financiar, cele mai scumpe apartamente din România se găsesc la Cluj-Napoca, oraş în care preţul mediu pentru un imobil cu trei camere ajunge la 70.000 de euro. În schimb, la Iaşi sunt cele mai ieftine imobile (anume 57.000 de euro). Rata la bancă pentru un credit imobiliar în euro pe 30 de ani este 50% din chirie, însă pentru un credit de 50.000 de euro dai înapoi băncii 90.000 de euro.

Gazeta Sporturilor scrie că golul prin care Steaua a învins Pandurii continuă să fie aprig disputat. Comisia Centrală a Arbitrilor susţine că a fost penalty. Jurnaliştii GSP rămân la părerea contrară.