Confidenţialitate

Prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio: Bronz, la Judo nevăzători, Alex Bologa

Continuăm să vă spunem poveștile impresionante ale sportivilor cu dizabilități care reprezintă România la Rio. Astăzi – Alex Bologa.

alex-bologa-primul-judoka-nevazator-din-romania-a-castigat-medalia-de-bronz-la-jocurile-paralimpice-de-la-rio

Sportivul Alex Bologa, primul reprezentant al României la judo nevăzători la Jocurile Paralimpice, a câştigat, joi, medalia de bronz la categoria 60 de kilograme.

Alex Bologa (20 de ani) a participat în premieră la Jocurile Paralimpice, este total nevăzător de la vârsta de şase ani, iar în prezent este student la două facultăţi.

Și-a pierdut vederea la 7 ani, când a luat un microb de la un câine. Părinții au făcut rost de bani, l-au dus în Belgia, dar a fost prea târziu. În România, medicii nu și-au dat seama de prezența microbului.

La Rio, Alex Bologa, antrenat la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca de Gianina Andreica şi Tamas Gergely, a trecut în primul meci al categoriei 60 de kilograme de coreanul Min-Ja Lee, iar în a doua luptă l-a învins pe algerianul Noura Mouloud, campion paralimpic al categoriei la JO de la Beijing şi medaliat cu bronz la JO de la Londra.

alex-bolloga

În semifinale, sportivul tricolor a fost învins de japonezul Hirose Makoto, iar pentru medalia de bronz s-a confruntat cu Henry Borges (Uruguay), pe care l-a învins după nici un minut de luptă.