Confidenţialitate

Prima fermă plutitoare de vaci funcționează la Rotterdam | VIDEO

În orașul olandez Rotterdam, funcționează prima și singura fermă plutitoare de vaci din lume.

Animalele pasc liniștite la câţiva metri deasupra apei, printre navele enorme din portul european, pe o platformă din oţel şi sticlă.

Ideea ar urma să reprezinte “viitorul creşterii animalelor” în Olanda, o ţară vulnerabilă unde terenul agricol este foarte rar.

În mijlocul portului din Rotterdam, ferma este construită pe trei etaje: sus sunt vacile care pasc, la mijloc este etajul unde laptele este transformat în brânză, iaurt şi unt, iar sub nivelul apelor este zona în care brânzeturile sunt maturate.

Cei doi proprietari spun că au vrut crească gradul de conştientizare al consumatorului şi să creeze un spaţiu agricol ecologic.

Astfel, cele 40 de vaci de pe ferma plutitoare mănâncă în special resturi donate fermei, precum struguri de la banca de alimente locală, reziduuri de cereale de la o berărie din vecinătate şi iarba de pe terenurile de golf locale.

Cine vrea să cumpere brânzeturile produse la fermă o poate face intr-un magazinamplasat pe marginea şoselei de lângă port.

Olandezii sunt cunoscuți pentru tehnicile agricole avansate, ţara fiind al doilea exportator mondial de produse agricole după SUA, graţie creşterii intensive a animalelor şi multitudinii de sere imense.