Prima animaţie cu sunet din seria Mickey Mouse – VIDEO

Acum 88 de ani, pe 23 mai 1929, era lansată prima animație cu sunet din seria Mickey Mouse, intitulată „Copilul carnavalului” („The Karnival Kid”).

Mickey Mouse, personajul creat de către regizorul și desenatorul american Walt Disney, a apărut pentru prima dată în 1928, în filmul mut „Plane Crazy”.

Deşi primul desen animat sonor este „Steamboat Willie”, lansat în noiembrie 1928, atunci Mickey Mouse nu rostea încă niciun cuvânt.

În 1929, Walt Disney îi va împrumuta propria voce lui Mickey Mouse pentru următorii 20 de ani. Ulterior, vocea lui Mickey a fost asigurată de Jimmy MacDonald, Wayne Allwine și Bret Iwan.

Pentru crearea lui Mickey Mouse, Walter Disney a primit un Oscar în anul 1932.

Până în prezent, Mickey Mouse a apărut în peste 120 de animaţii diferite şi este singurul personaj de desene animate care are o stea pe Bulevardul Celebrităţilor de la Hollywood.

Walt Disney, producător, desenator și regizor s-a născut pe 5 decembrie 1901, în Chicago, Illinois, și a încetat din viață pe 15 decembrie 1966, la vârsta de 65 de ani. Pentru activitatea sa cinematografică, Walt Disney a câștigat 22 de premii Oscar. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS