Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: ”Această poliţie a magistraturii trebuie făcută de magistraţi. (…) Nu ar trebui să fie cei din Guvern sau alţii, ci cei din sistem”

Frans Timmermans, aflat joi în vizită în România, a fost întrebat într-o conferinţă de presă despre raportul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

”Această poliţie a magistraturii trebuie făcută de magistraţi. (…) Nu ar trebui să fie cei din Guvern sau alţii, ci cei din sistem”, consideră prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prezent azi la București.

“Am convenit cu preşedinţii Camerelor, cu premierul, că vom intensifica contactele, voi fi la dispoziţia lor zi de zi, dacă e nevoie. E foarte important să fim în legătură şi cu Parlamentul. Se pare că sunt nişte oameni care au spus că Comisia Europeană nu a înţeles foarte bine. Ei bine, de acum nimeni nu va mai avea o astfel de scuză, pentru că vom lucra în mod direct”, a transmis Timmermans la finalul întâlnirilor oficiale de la București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS