Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, arestat preventiv

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu a fost arestată pentru 30 de zile în baza unui mandat emis de magistrații Curții de Apel Suceava.
În același dosar a fost arestat preventiv și un bărbat din Botoșani, Cătălin Stavără, acuzat de șantaj.
Totodată, procurorii DNA au dispus controlul judiciar față de agentul de poliție Constantin Batcă de la Biroul de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Botoșani.
Procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Suceava susțin că, în octombrie 2015, Raluca Stăncescu, împreună cu Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea conferită de funcție, au încercat să constrîngă o persoană în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament și garsonieră), din Botoșani, în favoarea unei rude a lui Cătălin Stavără.
Polițistului Constantin Batcă i s-ar fi cerut direct să tergiverseze cercetările pe care le efectua într-o cauză penală față de Cătălin Stavără.
Iar in iunie 2016, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani ar fi divulgat, fără drept, lui Cătălin Stavără date nedestinate publicității, cu caracter confidențial, rezultate din supravegherea tehnică a unei persoane, realizată în contextul instrumentării unui dosar penal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS