Prim ministrul Viorica Dăncilă a terminat evaluarea membrilor Cabinetului

Evaluarea miniștrilor a ajuns la final, a anunțat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Nu a vrut să spună cine pleacă și cine rămâne la Palatul Victoria, rezultatul va fi prezentat în următoarea ședință a Comitetul Executiv Național a Partidului Social Democrat, care cel mai probabil va avea loc săptămâna viitoare.

„Nu vă pot da nume, evaluarea s-a făcut în funcţie de măsurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie să am un vot şi din punct de vedere politic, am să văd care este părerea şi susţinerea pe care o va avea fiecare din partea CEX. Eu nu pot să spun acum: vor pleca un număr de atâţia miniştri, vor rămâne atâţia. Va fi o decizie care se va lua combinat – evaluare în funcţie de program şi susţinere politică. Vom avea o discuţie pe fiecare minister în parte. Nu am stabilit încă data. În acelaşi timp cred că este necesar ca într-o săptămână să avem o decizie”, a precizat Dăncilă.

Ea a mai spus că va face o expunere a activităţii în ansamblu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imediat după discursul de la începutul lunii din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a primit din partea Vicepreşedintelui Comisiei Europene – Frans Timmermans, o scrisoare în care cerea Guvernului de la București să răspundă la 18 întrebări cu privire la modificarea codurilor penale.

Viorica Dăncilă și-a făcut temele, iar răspunsul către oficialul european va fi trimis mâine.

„Am răspuns la toate cele 18 puncte pe care le-a ridicat domnul prim-vicepreşedinte Frans Timmermans. Mâine vor pleca către Bruxelles şi vom avea o discuţie cu dumnealui după ce vom vedea răspunsul detaliat pe fiecare punct în parte”, a precizat Dăncilă, la Palatul Parlamentului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS