Preturile biletelor de avion scad din ianuarie sub 50 de euro pentru peste 30 de destinatii

Potrivit unei analize a portalului de turism Vola.ro, biletele de avion vor fi și de trei ori mai ieftine la începutul anului viitor.

Reducerile se aplică pentru călătorii dus-întors pentru peste 30 de destinații. De exemplu, în Londra, una dintre capitalele europene preferate de români, un zbor în decembrie costă peste 200 euro și poate depăși chiar 350 euro pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Însă, din a doua jumătate a lunii ianuarie, se pot găsi bilete către capitala Marii Britanii la aproximativ 35 euro, reiese din analiza Vola.ro.

Spre Roma, o altă destinație căutată de turiștii români, prețul unui bilet în decembrie depășește 150 de euro și poate ajunge chiar la 300 euro în anumite intervale. În schimb, pentru lunile ianuarie sau februarie, biletele de avion dus-întors spre Roma vor avea prețuri care pornesc de la 30 euro.

Printre cele mai ieftine rute pentru perioada ianuarie-februarie sunt: Timișoara – Milano (17 euro), Cluj – Bologna (24 euro) sau București – Oslo (28 euro).

Turiștii pot afla cele mai ieftine variante de zbor de pe parcursul unui an prin intermediul unor alerte speciale lansate de Vola.ro. Trebuie să se înregistreze prin intermediul unei adrese de email și să aleagă ruta îi interesează, lunile în care doresc să călătorească, durata călătoriei și un preț maxim pe care vrea să îl plătească pentru bilet.