Confidenţialitate

Prețurile biletelor de avion pentru sejururi în Grecia, Italia, Spania, la jumătate față de 2019 | AUDIO

Românii au început să își facă deja planuri de vacanță. Și-au cumpărat bilete de avion pentru sejururi în Grecia, Italia, Spania, chiar pentru această lună dar și pentru lunile de vară.

Prețurile sunt chiar mai mici decât în 2019, înainte de pandemie, spune Claudia Tocilă, reprezentata unui site de rezervări pentru bilete de avion:

„Sunt zboruri directe către insule din Grecia care pornesc de la 60-70 de euro până la 100-120 de euro, Italia, la fel, pentru un weekend în iulie românii pot plăti pentru un bilet dus-întors între 50 și 69 de euro. Spania are prețuri foarte bune pentru Barcelona, în iulie, prețul pornind de la 120 de euro, ceea ce este cam la jumătate față de 2019, anul pre-pandemic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un studiu Vola.ro arată că, pentru perioada 26 aprilie – 12 mai, a crescut exponential cererea către destinațiile estivale europene cum ar fi Grecia, Italia, Spania, Germania, Franța și Marea Britanie. Prețurile medii încep de la 66 de euro pentru un zbor dus-întors, iar în topul celor mai căutate rute sunt zborurile spre și dinspre Italia, Spania, Grecia, dar și Marea Britanie.

Peste 66% dintre biletele vândute în această perioadă au plecare în luna mai, iar pentru lunile de vară (iunie-iulie-august) au deja peste 3.000 de bilete rezervate, urmând ca cifrele să crească în perioada următoare, pe măsură ce restricțiile se vor ridica în Europa.

Cei mai mulți pasageri zboară acum singuri (68,8%), în timp ce restul rezervărilor sunt acoperite de grupuri formate din două sau mai multe persoane. Iar dacă înainte de pandemie, biletele de avion erau achiziționate și cu trei luni înainte, acum rezervările se fac, în medie, cu aproximativ 23 de zile înaintea deplasării, potrivit celui mai recent raport Vola.ro.