Confidenţialitate

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Precizările Ministerului de Finanțe | AUDIO

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern. Printre motivele invocate – doar 7 din 10 mașini au RCA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În document, Guvernul susține că măsura de plafonare a prețurilor RCA este necesară pentru a combate „creșterea excesivă a preţurilor ce poate avea loc brusc pe fondul dezechilibrelor din piață”.

Potrivit Ministerului de Finanțe, pe piață există un număr relativ mic de societăţi de asigurare, ceea ce indică un grad scăzut de concurență, iar numărul celor incluși în categoria asiguraților cu risc ridicat rămâne încă mare.

La finalul anului 2023, din peste 10 milioane de mașini din parcul național auto, doar puțin peste 7 milioane erau asigurate, se arată în documentul Guvernului, citat de Hotnews.

Toate acestea pot genera o presiune suplimentară asupra prețurilor după data de 31 martie 2024, spune Ministerul de Finanțe, care cere prelungirea plafonării tarifelor RCA cu încă 3 luni, pentru a combate creșterea excesivă a preţurilor ce poate avea loc brusc pe fondul dezechilibrelor actuale.

Proiectul de HG ar putea fi adoptat în următoarea ședință de Guvern.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bogdan Manolea, despre propunerea Ligiei Deca privind instalarea de sisteme de supraveghere în școli fără acord: Este o încălcare a dreptului la viață privată | VIDEO