Confidenţialitate

Prețul mediu pentru un zbor către România în perioada minivacanței de Sfânta Maria a crescut cu 23% față de 2022 | AUDIO

Mulți români care lucrează în străinătate s-au întors acasă pentru minivacanța de Sfânta Maria. Ei au rezervat peste 20% dintre zborurile din această perioadă. Potrivit unei agenții de turism online, prețul mediu pentru un zbor către România în această perioadă a crescut cu 23% față de 2022.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

August este în mod tradițional luna concediilor în Europa, astfel că mulți români plecați la muncă în afara țării s-au întors acasă. Petrec, în medie, 5 zile în țară.

Cei mai mulți – 90% – au ales zboruri către București, Iași și Cluj, iar restul au căutat zboruri către orașele mai mici, dar care sunt mai aproape de localitățile lor.

În ceea ce privește prețurile, tariful mediu pentru un zbor către România în perioada 10-15 august a crescut cu 23% față de anul trecut – în medie de la 222 la 272 de euro.

Fiind vorba despre o vacanță scurtă, cei mai mulți au ales să călătorească doar cu bagajul de mână.

În schimb, pentru unii români din țară, minivacanța de Sfânta Maria a creat contextul perfect pentru un city-break. Potrivit unei agenții de turism online, cele mai populare destinații sunt Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța.

În minivacanța de Sfânta Maria, prețul mediu pentru un bilet de avion spre destinații externe a fost de 230 de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Aeroportul din Catania a fost închis după ce vulcanul Etna a erupt din nou | VIDEO