Confidenţialitate

Aeroportul din Catania a fost închis după ce vulcanul Etna a erupt din nou | VIDEO

Vulcanul Etna a erupt din nou. Aeroportul din Catania a fost închis, fiind acoperit cu cenușă vulcanică. Zborurile sunt suspendate cel puţin până la ora 20:00. Ministerul de Externe de la București le recomandă românilor care se află, tranzitează sau intenţionează să ajungă în Sicilia, să contacteze companiile aeriene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aeroportul din Catania e paralizat, dupa ce Etna, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a intrat din nou în erupție ieri seară. Zborurile au fost anulate, iar pasagerii așteaptă.

Cursele aeriene care urmau sa aterizeze în Sicilia au fost deviate la Comiso, Trapani sau Palermo.

Bicicletele și motocicletele sunt interzise timp de 48 de ore pe străzile din Catania, după ce mai multe zone ale orașului au fost acoperite de un strat de cenușă vulcanică.

Viteza mașinilor a fost restricționată la maximim 30 km/oră pe toate drumurile din oraș. Din ordinul primarului și al consilierului pentru Ecologie a început curățarea străzilor de cenușa vulcanică.

Imaginile de la erupția celui mai înalt vulcan din Europa sunt impresionante. În multe zone, locuitorii insulei s-au trezit dimineață sub o pătură cenușie care acoperea drumurile, plajele și casele, în special în zona de la sud de Catania, dar fenomenul a fost observat până la Siracuza.

Erupția a încetat în cursul dimineții.

Sursa foto: Twitter / Space Astronomy / NASA

Citește și: Zona Costinești în care a explodat o mină marină a fost închisă. Un tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale, deși se afla la zeci de metri de explozie | AUDIO