Confidenţialitate

Prețul cerealelor a crescut pe Bursa din Chicago, după retragerea Rusiei din acordul privind transportul grâului din Ucraina

Cotaţiile grâului au crescut luni dimineață cu peste 5% iar cele la porumb cu peste 2% la Bursa din Chicago. Se întâmplă după anunţul privind retragerea Rusiei din acordul ce asigură exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, care a înmulţit îngrijorările cu privire la aprovizionarea mondială cu alimente, transmite Reuters.

Moscova şi-a anunţat sâmbătă decizia de a-şi suspenda participarea la acordul ce asigură exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră ca răspuns la atacul cu drone asupra flotei ruseşti din Crimeea.

Acest atac nu este recunoscut de Kiev, care acuză Moscova că fabrică un pretext pentru a-şi justifica retragerea din acord.

Acordul de la Istanbul intrat în vigoare la 1 august, a permis exportarea din porturile ucrainene a peste 9 milioane de tone de cereale şi alte produse agricole.

Foto: Shutterstock

Citește și: Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: În loc să macine cereale, un maramureșean produce cu moara lui curent electric | AUDIO