Confidenţialitate

Preţul argintului, la cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni

Preţul argintului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni, după apeluri pe reţelele sociale de a cumpăra acest metal.

Au fost făcute pentru a imita frenezia care a dus la creşterea acţiunilor lanţului de magazine de jocuri video GameStop.

Totul a pornit pe Reddit, pe grupul Wallstreetbets. În prima parte a lunii ianuarie, când acţiunile lanţului de magazine de jocuri video GameStop erau în scădere, utilizatorii de pe acest grup au început să vină cu contra-argumente şi au reuşit să convingă oameni să investească în acest domeniu.

Rezultatul a fost că acţiunile companiei au crescut cu 1.700% de la 1 ianuarie, în principal datorită unor investitori de ocazie. Fenomenul a fost văzut ca o revoltă la adresa investitorilor de pe Wall Street.

Iar acum unii dintre utilizatorii de pe grupul de Reddit au scris că argintul ar trebui să fie următoarea lor ţintă, pentru că o creştere a preţului le-ar aduce pagube jucătorilor de pe Wall Street. Spre deosebire de GameStop, arginul a fost însă în creştere pe parcursul anului trecut.

Potrivit CNN, duminică, creşterea pentru argint a fost de 8,5% și a ajuns la cel mai ridicat nivel de la mijlocul lui august.