Confidenţialitate

Prețul aurului atinge un nou record. Analist economic: „Aceste presiuni foarte mari pe activele de tipul acesta anunță perioade cu probleme” | AUDIO

Un nou record pentru prețul aurului. Cursul BNR indica astăzi 316,8932 lei/gram – cea mai mare cotaţie din istoria României. Aurul a început să crească de la începutul lunii martie şi a atins patru recorduri în câteva zile.

Analistul economic Cristian Păun explică ce dictează această creștere

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Creșterea prețului aurului apare atunci când la nivelul deținătorilor de capitaluri apare o temere și atunci ei cumva își parchează acest capital în bunuri rare. Poate fi și un element speculativ pe termen scurt. Poate fi, de exemplu, o frică legată de rezultatul alegerilor în SUA, războiul care este foarte aproape de noi”, a explicat analistul economic Cristian Păun.

La ce ne putem aștepta pentru anul 2024?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aceste presiuni foarte mari pe activele de tipul acesta anunță perioade cu probleme. Pot reprezenta un semnal că ceva nu merge bine în economia reală. El rămâne în continuare un produs important de economisire și recomandarea mea este să avem inclusiv în vedere menținerea economiilor noastre în acest metal prețios pentru că el își va păstra valoarea”, a mai spus Cristian Păun.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Bisericile și primăriile vor putea să își instaleze panouri fotovoltaice cu bani de la stat. Ministrul Mediului: „Finanțarea asigură 100% din aceste cheltuieli” | AUDIO