Presupușii violatori din Vaslui cer strămutarea procesului la Iași

Trei dintre presupușii violatori din Vaslui cer cA procesul în care sunt cercetați să fie judecat de magistrații din Iași.

Avocații tinerilor au cerut strămutarea procesului pe motiv că asupra magistraților și procurorilor din Vaslui este o presiune mediatică.

Curtea de Apel Iași urmează să discute această solicitare, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 2 septembrie.

În cererea depusă la Curtea de Apel Iași, avocații celor 3 tineri invocă presiunea mediatică asupra magistraților vasluieni.

Apărătorii presupușilor violatori sunt de părere că acest proces trebuie judecat de o altă instanță și amintesc și de faptul că procurorii care s-au ocupat de caz sunt cercetați disciplinar.

Aceste lucruri ar putea afecta verdictul, sunt de părere avocații.

Cele mai recente concluzii în cazul presupusului viol din Vaslui arată că procurorul de caz și-ar fi exercitat funcția cu neglijență.

Mai exact, nu ar fi contestat eliberarea din arest a tinerilor în termenul prevăzut de lege – ceea ce a făcut cA aceștia să fie cercetați în arest la domiciliu și mai apoi sub control judiciar.

Concluziile apar în raportul Parchetului General – document ce a fost trimis la începutul săptămânii Inspecției Judiciare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS