Preşedintele WTA despre cazul Şarapova: Este responsabilitatea jucătorului să ştie ce medicamente ia

Într-o reacţie la anunţul că rusoaica Maria Şarapova a picat un test antidoping, preşedintele Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a declarat că „este responsabilitatea jucătorului să ştie ce medicamente ia şi care sunt cele permise”, scrie wtatennis.com.

„Sunt foarte trist să aud aşa ceva despre Maria. Ea este un lider şi mereu am ştiut că este o femeie de o integritate absolută (…) Problema depinde acum de programul antidoping al ITF şi de procedurile standard. WTA va sprijini deciziile luate”, a precizat Steve Simon.

Fostă lideră mondială, Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv, după un test la Australian Open.

Sportiva a explicat că, în luna decembrie, a primit o scrisoare de la Agenţia Mondială Antidoping (WADA) cu lista medicamentelor interzise, dar că nu s-a uitat pe doument. De la 1 ianuarie, meldonium – o substanţă regăsită în medicamentul pe care îl folosea încă din 2006 – a devenit interzisă, dar ea a continuat să-l folosească.

Jucătoarea a recunoscut că a comis o mare greșeală, dar spune că nu vrea să-și încheie cariera în acest mod.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu până la rezolvarea cazului său. Potrivit ITF, proba a fost analizată de un laborator acreditat.