Confidenţialitate

Președintele USR București: Posibile fraude electorale în cel puțin 11 secții de votare din Capitală | AUDIO

Președintele USR București, Claudiu Năsui, reclamă posibile fraude electorale în devafoarea partidului său, în cel puțin 11 secții de votare din Capitală.

Noaptea trecută, când polițiștii de la Secția 4 au deschis dosar penal pentru falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale, mai mulți membri USR au pichetat, în semn de protest, Biroul Electoral al Sectorului 1. Protestul avea loc în timp ce Poliția făcea audieri.

“Având experiența din 2016 și coroborând toate nereguli și neregulile pe care le mai depistam, reiese o fraudă generalizată la sectorul 1, dar și la celelalte sectoare. În momentul acesta, avem cazuri care unele nu se pot proba, dar sunt total neplauzibile statistic, de tipul foarte multe voturi la Nicușor Dan, dar zero la USR Plus sau invers foarte multe la USR Plus și PNL, dar zero la Nicușor Dan și la candidații noștri de sector”, a spus președintele USR București, Claudiu Năsui, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și în alte secții, din alte sectoare, USR reclamă că posibile fraude. Inclusiv, rezultatele negative în documentele oficiale la Consiliul General al Bucureștiului ridică probleme, mai spune Claudiu Năsui.

“Ce au făcut este că au inversat suma de voturi care era la USR Plus cu cea a altui partid. Un caz extrem fiind chiar cea care a fost dată unui partid care nu a trecut pragul și USR Plus i s-a dat zero. Asta în condițiile în care câștigasem în acea secție. Inclusiv la Consiliul General al Municipiului București înțeleg că e o problemă. Da, și la Consiliul General și la Consiliile Locale. Aici este miza foarte mare pentru că, efectiv, fiecare vot contează”, a declarat, pentru Europa FM, Claudiu Năsui.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acolo unde sunt reclamații, Birourile Electorale nu pot închide procesul electoral. Biroul Electoral al Municipiului București se va întruni, astăzi, pentru a vedea ce este de făcut în această situație.