Confidenţialitate

Președintele Uniunii Salvați România: Dacian Cioloș are ușile deschise la noi

Personalități precum premierul Dacian Cioloș și miniștrii Cristian Ghinea și Vlad Voiculescu au ușile deschise la Uniunea Salvați România (USR), susține președintele noului partid,   transformat din formațiunea ,,Uniunea Salvați Bucureștiul,, Nicușor Dan.

”Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR. Nu au existat însă discuţii legate de un acest tip de candidatură. Au uşile deschide de a deveni membri, urmând ca organizaţia judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, să decidă prin vot secret cine vor fi candidaţii,, a spus Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

Însă niciuna dintre părți nu a deschis o discuție privind o eventuală colaborare la alegerile parlamentare din această toamnă.

Liderul USR spune că profilul celor trei tehnocrați se potrivește cu cel pe care îl urmărește noul partid și care deocamdată are doar câteva sute de membri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul Uniunii Salvați România mai spune că scopul partidului său este să obțină cel puțin 10 la sută dintre mandatele din viitorul Legislativ. Dacă acest obiectiv va fi atins,  partidul va susține un premier tehnocrat, iar una dintre variante este actualul șef al Executivului.

Cât privește colaborarea cu partidele, USR nu poate deveni aliat cu PSD , mai spune Nicușor Dan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La alegerile locale, Uniunea Salvați Bucureștiul a obținut 54 de mandate.

În acest moment, USB se transformă în Uninea Salvați România, iar până la alegeri și-a propus să aibă filiale în toate județele.