Presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu ameninta conducerile TV Neptun si Telegraf

Procurorii DNA l-au interceptat pe Nicușor Constantinescu, în timp ce se afla în arest la domiciliu. Așa au aflat că președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța a luat legătura cu reprezentanții publicației Telegraf și cu cei ai TV Neptun, cărora le-a cerut să lanseze campanii de presă împotriva DNA și în sprijinul nevinovăției sale.

Nicușor Constantinescu le-a dictat ce subiecte să abordeze, cât de des să o facă, le-a livrat materiale și le-a reproșat atitudinea de pasivitate de care au dat dovadă.

Într-o discuție telefonică, interceptată pe 12 martie, Nicușor Constantinescu îi reproșează directorului ziarului Telegraf, Monalisa Popa, lipsa de susținere și de implicare a cotidianului în sprijinirea nevinovăției acestuia. Băi, Mona ce se întâmplă la voi acolo, mă? Ați dat luni un material, două pagini mari cu ce mi s-a întâmplat mie și mai departe nu mai scrie nimeni nimica. (…) dacă eu sunt acuzat, că pe bază de licitație publică v-am plătit bani vouă, la TV Neptun și la alte… și voi nu scrieți nimica, înseamnă că ne merităm soarta, mă! Toți!!! – îi spune revoltat Nicușor Constantinescu. El le reproșează jurnaliștilor că nu le pasă de soarta lui și poate îl vor înțelege în ziua în care vor fi și ei arestați.

Directorul cotidianului Telegraf răspunde în general, cu ‘da’ sau ‘am înţeles’. De altfel, din 13 martie și până pe 4 aprilie, ziarul a publicat zilnic câte un articol în sprijinul nevinovăției lui Nicușor Constantinescu. La fel au făcut și cei de la TV Neptun, după ce au primit indicații de la președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța.

Amintim, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de către DNA, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar în care e acuzat că prejudiciat cu peste 8 milioane de euro judeţul Constanţa.