Presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ar putea ajunge dupa gratii (AUDIO)

DNA Galați cere plasarea sa în arestul Poliției, pentru că a încălcat condițiile impuse de instanță pentru arestul la domiciliu.

În cererea înaintată Tribunalului din Galați, procurorii DNA arată că președintele suspendat al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a luat legătura cu una dintre persoanele anchetate în dosar, deși instanța i-a interzis acest lucru. Este vorba despre directorul firmei brăilene, pe care Bunea Stancu o controlează, și care a obținut preferențial contractele de reabilitare a spitalelor din județ.

‘În urmă cu două săptămâni, Gheorghe Bunea Stancu a fost reținut de procurorii DNA Galați sub acuzațiile de abuz în serviciu și conflict de interese, ambele infracțiuni în formă continuată.După o noapte petrecută în arestul Poliției din Galați, Bunea Stancu s-a putut întoarce la Brăila, unde a fost plasat în arest la domiciliu.

Tot în arest la domiciliu a fost plasat și vicepreședintele suspendat al CJ Brăila, Florin Mija, inculpat și el pentru abuz în serviciu. În dosarul instrumentat de DNA Galați, mai sunt inculpate alte 11 persoane, printre care directorul de Achiziții Publice a CJ Brăila, Nicolae Moisiu, și mai mulți oameni de afaceri și funcționari din Galați și Brăila.