Președintele și premierul au participat la manifestările dedicate Micii Uniri de la Iași

Președintele Klaus Iohannis  a vorbit, astăzi, la Iași, unde a participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române, despre așteptările pe care populația le are de la politicieni în anul electoral care de-abia a început. Clasa politica are șansa de a se reconecta la asteptarile cetatenilor, care – a spus președintele – își doresc lucruri simple de la politicieni: să se țină de cuvânt, să-și pună puterea și priceperea în slujba interesului public și să respecte legile.

Președintele a menționat și importanța momentului Unirii Principatelor Române, de la 24 ianuarie 1859.

Construirea unei autostrăzi care să lege România de Republica Moldova și de întreaga Europă ar trebui să fie un proiect prioritar în perioada următoare – a declarat președintele Klaus Iohannis la Iași, în discursul său la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române. Președintele și-a reafirmat totodată sprijinul pentru Republica Moldova, o țară care – a spus președintele Iohannis – suferă din cauza decalajelor economice.

La finalul manifestărilor de la Iași, alături de premierul Dacian Cioloș și de alți participanți, președintele Klaus Iohannis s-a prins în Hora Unirii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS