Confidenţialitate

Președintele PSD, ironic la adresa situației din coaliția de guvernare | AUDIO

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ironizat situaţia din coaliţia de guvernare, ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii. El a numit criza din coaliţie ”criză de pubertate politică”, iar pe prim-ministrul Florin Cîţu: ”pisi-Cîțu”.

”A fost, de fapt, o criză de pubertate politică. Am avut de a face cu niște partide politice imature, care au pus orgoliil epersonale mai presus decât interesele românilor și a companiilor românești. Din acest moment, așa-zisul prim-ministru Cîțu a devenit pisi-Cîțu pentru că înainte de a semna ceva va trebui să răsfoiască acordul coaliției, să vadă dacă are voie sau nu are voie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PSD spune că nu a renunţat la ideea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Cîţu.

”Categoric, în această sesiune, vom depune o moțiune de cenzură. Ruptura dintre ei este mult prea mare, sunt total diferite cele două partide, PNL și USR și nu mare mi-ar fi mirarea ca în maxim o lună de zile să mai avem încă o criză”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PSD cere Guvernului să renunţe la măsurile antiepidemice stabilite în special în weekend şi să redeschidă şcolile. El a menţionat 5 lucruri pe care ar trebui să le facă noul ministru al Sănătăţii.

”Să obțină rapid o rectificare a bugetului Sănătății, Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor, să pregătească rapid, împreună cu ministrul Învățământului redeschiderea școlilor, să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18 și, nu în ultimul rând, să vină cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricțiilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, ar avea un loc în partid, în situaţia în care acesta va fi eliberat condiţionat din penitenciar.

”Haideți să vedem, e dreptul constituțional al domnului Liviu Dragnea să ceară eliberarea condiționată, presupun că nu este singurul român care a solicitat acest lucru. Nu cunosc ce prevede condamnarea domnului Dragnea, cât timp nu are voie să facă politică, dacă există așa ceva.

Dacă va ieși din penitenciar, îl veți contacta pe domnul Dragnea?

Ca și om, e posibil să fac acest lucru, din postura de președinte al partidului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.