Confidenţialitate

Președintele Parlamentului European: Acordul de la Paris privind clima este funcțional

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a spus după anunțul privind retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris că „Angajamentele trebuie respectate. Acordul de la Paris trebuie să fie respectat. Este o chestiune de încredere și asumare a răspunderii”. „Acordul este funcțional și îl vom duce mai departe, cu sau fără administrația americană”, a declarat Antonio Tajani (PPE, Italia).

Cei care decid să nu participe la acest acord ratează o oportunitate istorică pentru cetățeni, planetă și economie. Uniunea Europeană va continua să conducă eforturile împotriva schimbărilor climatice și va continua să fie un punct de atracție global pentru investiții, inovare și tehnologie, în beneficiul locurilor de muncă și a competitivității”, a adăugat președintele Tajani.

 

Parlamentul European pregătește în această perioadă trei măsuri legislative care vor implementa Acordul de la Paris: reforma pieței europene de carbon după 2020 (EU ETS, raportor Julie Girling), țintele anului 2030 prevăzute de Regulamentul privind partajarea eforturilor (raportor Gerben-Jan Gerbrandy) și Regulamentul privind includerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a absorbțiilor rezultate din exploatarea terenurilor, schimbarea destinației terenurilor și silvicultură în cadrul de politici privind clima și energia pentru 2030 (r aportor Norbert Lins)