Preşedintele Parlamentului European: „A venit momentul accelerării aderării României la Schengen”

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat miercuri, la Bucureşti, că a venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen.

„Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, ţări care sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen”, a spus Antonio Tajani, la declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, susţinute la finalul reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, organizată în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Preşedintele PE, Antonio Tajani, a reamintit, miercuri, că în mandatul preşedinţiei române la Consiliul UE se vor organiza alegerile europarlamentare, motiv pentru care, împreună cu şeful statului român Klaus Iohannis, va fi important de transmis un mesaj constructiv cetăţenilor europeni cu privire la munca pe care o face Parlamentul European.

„În mandatul preşedinţiei române se vor organiza alegerile europarlamentare, de aceea este foarte important să trimitem un mesaj pozitiv cetăţenilor europeni cu privire la munca pe care o facem noi. Dumneavoastră aveţi un rol foarte important pentru noi, pentru că (…) dumneavoastră nu sunteţi doar preşedintele ţării, preşedintele României, ci sunteţi membru în Consiliul European, şi avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pe două – trei chestiuni care sunt cruciale pentru Parlamentul European”, i-a spus Tajani preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii de la Palatul Cotroceni.

În acest context, preşedintele PE a amintit Brexit ca prim subiect pentru care aşteaptă ajutorul României în timpul preşedinţiei Consiliului UE.

El a arătat că un alt subiect este cel care priveşte refugiaţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS