Confidenţialitate

Preşedintele Klaus Iohannis trimite la Curtea Constituțională legea privind organizarea judiciară

Parlamentarii nu au modificat legea și nu au luat în calcul observațiile Președinției. Mai mult, au votat-o pe repede înainte într-o singură zi si apoi au trimis-o la Cotroceni, practic in aceeasi varianta.

Legea privind organizarea judiciară a fost trimisă de Parlament la Cotroceni spre promulgare în urmă cu o săptămână. Însă deputații și senatorii nu reexaminat legea privind organizarea judiciară așa cum ceruse președintele Klaus Iohannis. Practic, la Cotroceni a ajuns înapoi în aceeași formă la care șeful statului ridicase câteva obiecții.

Ca dovadă, în doar o zi Camera Deputaților a reexaminat legea, apoi a trimis-o la Biroul permanent comisiei juridice, care a și întocmit raportul; în aceeași zi a fost aprobată și trimisă spre dezbatere la Senat. Două zile mai târziu, Senatul, în calitate de Cameră decizională, a adoptat legea în aceeași formă. Concret, actul nu a beneficiat de o reală reexaminare, spune Președinția.

Drept urmare, președintele contestă la Curtea Constituțională și această a treia lege din pachetul legislativ privind Justiția.

Klaus Iohannis a mai trimis la CCR alte două legi din domeniu.