Confidenţialitate

Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe SUA , după atacul de la New York

Președintele Klaus Iohannis a transmis în această dimineață condoleanțe poporului american pentru cele 8 persoane  decedate în atacul de la New York.

“România este deplin solidară cu Statele Unite, partenerul nostru strategic, şi îşi reafirmă hotărârea de a acţiona cu toate mijloacele pentru combaterea terorismului, care nu poate fi justificat prin nimic”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în deschiderea Conferinţei femeilor francofone.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opt oameni au fost ucişi şi alţi 11 au fost răniţi, marţi seară, după ce şoferul unui camion a intrat pe o pistă de biciclete din Manhattan. După ce a intrat în mulţime şi apoi a lovit un alt vehicul, suspectul a fost împuşcat de poliţie. Înainte de a fi împuşcat, el a făcut o declaraţie care a condus poliţia la concluzia că incidentul este unul terorist, iar ulterior anchetatorii au găsit în camion un bilet în care bărbatul afirmă că a acţionat în numele ISIS.

Atacatorul, în vârstă de 29 de ani, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.