Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe SUA , după atacul de la New York

Președintele Klaus Iohannis a transmis în această dimineață condoleanțe poporului american pentru cele 8 persoane  decedate în atacul de la New York.

„România este deplin solidară cu Statele Unite, partenerul nostru strategic, şi îşi reafirmă hotărârea de a acţiona cu toate mijloacele pentru combaterea terorismului, care nu poate fi justificat prin nimic”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în deschiderea Conferinţei femeilor francofone.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opt oameni au fost ucişi şi alţi 11 au fost răniţi, marţi seară, după ce şoferul unui camion a intrat pe o pistă de biciclete din Manhattan. După ce a intrat în mulţime şi apoi a lovit un alt vehicul, suspectul a fost împuşcat de poliţie. Înainte de a fi împuşcat, el a făcut o declaraţie care a condus poliţia la concluzia că incidentul este unul terorist, iar ulterior anchetatorii au găsit în camion un bilet în care bărbatul afirmă că a acţionat în numele ISIS.

Atacatorul, în vârstă de 29 de ani, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS