Președintele Klaus Iohannis: Liviu Dragnea nu are ce căuta la conducerea țării

„O persoană cu probleme penale nu are ce căuta la conducerea țării” – este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

Este prima reacție  a președintelui după ce DNA a anunțat că Liviu Dragnea este urmărit penal într-un nou dosar ce vizează compania TelDrum, respectiv pentru abuz în serviciu și fraudarea de fonduri europene.

„Eu m-am exprimat de foarte multă vreme: din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului. Punct!” Preşedintele Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, aflat în Suedia, la Göteborg – unde participă la summitul european social:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

DNA a început urmărirea penală în cazul președintelui PSD. Liviu Dragnea este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase. În dosar sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai companiei „Tel Drum”.

Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat, în anul 2001, grup care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri – arată procurorii.

Grupul ar avea ca principal scop – mai spun procurorii – obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și spălarea banilor pentru favorizarea companiei „Tel Drum”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS