Președintele Klaus Iohannis își menține cererea pentru demisia premierului

Preşedintele Klaus Iohannis își menține solicitarea de demisie a premierului Viorica Dăncilă, după inițiativele Guvernului în ceea ce privește demersurile privind o eventuală mutare a Ambasadei  României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, fără consultarea Sa.

Aflat la Sofia, la summitul Uniunea Europeană-Balcanii de Vest, șeful statului a fost întrebat de jurnaliști  despre discuția pe care a avut-o acum două zile, la Palatul Cotroceni, cu premierul și ministrul de Externe pe tema poziției României cu privire la poziția țării noastre  față conflictulul israeliano-palestinian, conflict  amplificat recent, de decizia SUA a a-și reloca ambasada la Ierusalim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a întrebat-o în fața presei, pe Viorica Dăncilă, dacă la întâlnirea de la Cotroceni, șeful statului i-a mai cerut demisia. Prim ministrul a negat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat la Sofia și ce crede și despre chemarea ambasadorului Palestinei la București la Ramallah, pentru consultări, după inițiativele Guvernului și vizita premierului în Israel.

Șeful statului a precizat că România va avea o poziție clară în această chestiune de politică externî numai după ce va fi finalizată o analiză foarte bine documentată și a subliniat că ultimul cuvânt îi aparține în acest domeniu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS