Președintele Klaus Iohannis începe vizita în SUA

Președintele Klaus Iohannis începe astăzi o vizită în Statele Unite ale Americii.
Cel mai important moment este primirea șefului statului la Casa Albă, pe 9 iunie, unde va discuta cu președintele Donald Trump.

Klaus Iohannis este primul președinte din Europa de Est care efectuează o vizită la Casa Albă în mandatul lui Donald Trump și al treilea lider european, după premierul britanic Theresa May și cancelarul german Angela Merkel.
Vizita este una de lucru, după cum a anunțat Casa Albă și are loc în contextul în care relațiile dintre Donald Trump și liderii Germaniei și Franței s-au răcit după întâlnirile recente și retragerea SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump este de așteptat să dureze peste jumătate de oră, timp în care cei doi președinți vor discuta cel mai probabil, despre apărare, situația politică din regiune, cooperarea economică (încă sub potențial) și întârzierea eliminării vizelor de intrare în SUA pentru români.

,,Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante (…)”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Pregătirea acestei vizite a durat aproape jumătate de an.
În Statele Unite, președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu reprezentanții comunității românești și va participa la Forumul Global al organizației American Jewish Committee.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS