Presedintele Klaus Iohannis, in vizita oficiala la Paris

Șeful statului urmează să fie primit de președintele Francois Hollande la Palatul Elysee, dar se va întâlni și cu reprezentanți ai comunității românești din capitala Franței.

În afara unei întâlniri foarte scurte tête-à-tête între cei doi președinți, în program se mai află și un dejun de lucru și o întâlnire a președintelui Klaus Iohannis cu președintele Senatului Franței, dar și cu președintele Adunării Naționale.

După câștigarea alegerilor prezidențiale Klaus Iohannis a primit prima invitație de a face o vizită oficială în străinătate din partea președintelui Franței.

Recent, Klaus Iohannis a declarat că se va folosi de vizita de la Paris pentru a-l convinge pe Francois Hollande să sprijine aderarea României la Schengen. Același lucru ar fi trebuit să se întâmple și la Berlin unde președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să se întâlnească mâine cu cancelarul german Angela Merkel, însă vizita a fost anulată.

Între România și Franța există un parteneriat strategic semnat în 2008 și actualizat în 2013. Ultima vizită oficială a președintelui României în Franța a avut loc în 2009, iar a președintelui Franței la București în 2008.